Новости, размышления и просто полезная информация о наружной рекламе.

Звіти про рекламу: всеукраїнська рекламна коаліція, DOORS consulting та ІКЗР

Міркувати про те, які формати зовнішньої реклами більш потрібні, можна довго і не завжди вдало. Деякі підприємства віддають перевагу класичним білбордам, частина рекламодавців орієнтуються на невеликий міський формат типу скроли або сітілайти, а деякі обрали нові відеоборди. Єдиний вірний спосіб визначити працюючі та популярні носії сьогодні – це офіційні дані. У звітах про рекламу щорічно оприлюднюються зведення про зміни рекламного ринку в Україні. І готують цю інформацію кілька організацій: ІКНР, ВРК та DOORS consulting…

ІКНР

ІКНР розшифровується як промисловий комітет зовнішньої реклами. Це об'єднання провідних медіаагентств та рекламних операторів України, які визначають напрямок руху всього ринку зовнішньої реклами в країні. Комітет виділяє собі два основні завдання:

  • Спрощення взаємодії представників рекламного ринку;

  • Створення стандартної системи моніторингу аудиторії зовнішньої реклами.

Основні дослідження комітету припадають на огляд ринку зовнішньої реклами за конкретний період (рік/півріччя). Звіти ІКНР включають активність рекламодавців у різних категоріях, розподіл форматів по регіону, витрати бюджету на рекламу і т.д. Їх особливість полягає у простоті, зрозумілості та лаконічності. Діяльність Комітету спрямована на те, щоб донести результати своїх досліджень до максимальної кількості учасників ринку.

Всеукраїнська рекламна коаліція

ВРК — це всеукраїнська рекламна коаліція, яка була започаткована ще 1997 року і вважається сьогодні найбільшим об'єднанням учасників рекламного ринку в Україні. Лише на сьогоднішній день кількість агентів, що входять до її складу, становить 150. І ця цифра постійно збільшується. Учасниками ВРК є:

  • Медіа агентства;

  • Маркетингові та PR агентства;

  • Компанії, що займаються дослідницькими проєктами;

  • Рекламодавці і не тільки.

Входять до ВРК не лише українські, а й закордонні бренди зі світовим ім'ям. Приєднатися до рекламної коаліції можуть будь-які представники ринку зовнішньої реклами в Україні, які відповідають умовам клубу.

Головна місія коаліції — створити та розвивати цивілізований ринок реклами в Україні. Об'єднання регулярно публікує рейтинги різних комунікаційних, медіа, PR агенцій, а також українських рекламодавців, ділиться самостійними дослідженнями та іншими експертними матеріалами. Саме ВРК належать такі проекти, як:

  • Effie Awards Ukraine;

  • WOW DONE Awards;

  • Київський Міжнародний Фестиваль Реклами;

  • Best Marketing Innovations та ін.

Сьогодні ВРК є одним із найавторитетніших об'єднань, яке займається аналізом та розвитком ринку реклами нашої країни.

DOORS consulting

Ще одним важливим представником українського рекламного ринку є DOORS consulting. Компанія була створена у 2004 році. З того часу вона займається лише одним видом діяльності — безперервним моніторингом усіх форматів зовнішньої реклами, які є в Україні. Використовуючи дослідницьку методику, компанії вдається прораховувати максимально точну ефективність рекламних носіїв, і навіть особливості охоплюваної ними аудиторії.

Крім результатів досліджень, DOORS consulting регулярно надає корисні матеріали та інструменти, які допомагають:

  • Розрахувати охоплення аудиторії;

  • Визначити рівень взаємодії на аудиторію;

  • Визначити частотні характеристики кампанії, що запускається, і не тільки.

Основним партнером DOORS consulting є комунікаційний альянс України, спільно з яким проводяться всі дослідження.

Усі три організації займаються одним – вивчення ринку зовнішньої реклами України. Їхні звіти — це можливість максимально точно визначити для себе, які рекламні носії користуються популярністю серед мешканців конкретної області, а які поступово йдуть на задній план. Використання даних DOORS consulting, ІКНР та ВРК допоможе організувати максимально ефективну рекламну кампанію. Тому ігнорувати нові публікації цих комітетів точно не варто. Якщо ж вам нема коли розбиратися у звітах та рейтингах, на допомогу завжди прийдуть фахівці рекламного агентства IDMedia. Ми безперервно моніторимо звіти та інші проекти українських дослідників рекламного ринку, щоб запускати максимально ефективну рекламу для своїх клієнтів.

Зв'яжіться з нами

Залиште вашу заявку, ми зв'яжемося з вами через пару хвилин