Новости, размышления и просто полезная информация о наружной рекламе.

Зовнішня реклама для забудовників, юридичний рядок на білборді

Щодня нас оточує безліч рекламних об'єктів, які мають відповідати Закону України «Про рекламу». Так і реклама на білбордах підпорядковується цьому Закону. У цій статті розповімо про невеликі зміни, що набирають чинності найближчим часом. Ці зміни стосуються розміщення реклами, пов'язаної з будівництвом нерухомості, що, безумовно, вплине на якість та безпеку контенту.

З 18 квітня 2020 року набувають чинності зміни до законодавчих актів України, пов'язаних із розміщенням зовнішньої реклами для об'єктів будівництва. Рекламодавці (замовники) повинні надати та обов'язково вказувати в рекламному макеті такі дані:

  • Документи, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою, на якій споруджується або планується зведення об'єкта нерухомості;

  • Декларація про початок підготовчих робіт, дозвіл на виконання будівельних робіт, на даній ділянці одержаний відповідно до ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності";

  • Ліцензія на провадження господарської діяльності які за класом відносяться до середніх та значущих ризиків (СС2 та СС3);

  • Ліцензія на фінансування об'єктів будівництва, здійснення операцій з нерухомістю (видається Національною Комісією Фінансових Послуг на фінансову компанію, яка укладає відповідний договір із замовником будівництва);

  • Сертифікат із показником енергоефективності.

На макеті вказуються назви та реквізити всіх цих документів, їх серія та номер, яким органом видано документ і коли вони видані. Текст повинен читатися без труднощів з відстані 2-3 метри від білборда. Зміни набирають чинності з 18.04.2020 та торкнулися статті 25 «Про рекламу».

Рекламне агентство IDMedia в обов'язковому порядку перед друком та розміщенням узгоджує макети з юристом (ця послуга входить у вартість оренди) і лише після підтвердження юристом ми віддаємо макет до друку. Ми ніколи не розміщуємо на бордах не перевірену інформацію, оскільки відповідаємо за рекламний контент. Перш ніж реклама на бордах потрапляє на вулиці - вона проходить довгий шлях від ідеї до поклейки. Вам ми розробимо, погодимо, надрукуємо, доставимо і розмістимо рекламний плакат, потім надішлемо фото звіт у найкоротші терміни і будемо моніторити розміщення, щоб бути впевненими, що з постером нічого не сталося. IDMedia - реклама на білбордах повного циклу відповідно до букви закону.

Зовнішня реклама та безпека

Отже, як видно з перерахованого вище, законодавством України передбачено безпечну угоду, а рекламне агентство, у свою чергу, завжди потурбується про те, щоб отримати всі документи, що її гарантують, перш ніж давати клієнту подібну інформацію. Вся інформація, що розміщується на рекламних конструкціях, ретельно перевіряється рекламним агентством IDMedia і є показником сумлінної компанії.

Звертаючись у порядні РА, які мають гарну репутацію і давно зарекомендували себе з кращого боку, ви можете бути повністю впевнені, що агентство візьме на себе всю відповідальність за “сказані” рекламним шляхом слова. В іншому випадку, якщо вся необхідна рекламному агентству інформація не буде надана забудовником, розміщення такого сумнівного об'єкта на зовнішній рекламі стане неможливим.

При розміщенні зовнішньої реклами в перевіреному агентстві, компанія-забудовник повинна чітко дотримуватись усіх правил згідно із Законом України “Про рекламу”, тільки в такому разі клієнт точно не буде ошуканим, а агентство зі свого боку убезпечить себе від сумнівних угод.

Серед такої великої кількості реклами дуже важко залишатися вдалині і не звертати на неї уваги, настав час усвідомити користь реклами і звикати до якісного контенту.

Зв'яжіться з нами

Залиште вашу заявку, ми зв'яжемося з вами через пару хвилин